Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Μάζεμα καπακιών, για καλό σκοπό

Πέρυσι ξεκίνησε στο σχολείο μας το μάζεμα καπακιών. Τα καπάκια των μπουκαλιών φτιάχνονται από πλαστικό καλής ποιότητας γι' αυτό και ανακυκλώνονται ξεχωριστά. Έτσι, όταν συγκεντρωθούν μεγάλες (αλλά πολύ μεγάλες) ποσότητες, τα χρήματα που συγκεντρώνονται μπορούν να διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς, όπως την αγορά αμαξιδίων για παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Την περσινή χρονιά με πρωτοβουλία μιας ομάδας μαθητών (με τον συντονισμό της καθηγήτριας τους σχολείου μας κας Σόφη) συγκεντρώθηκαν 3 σακούλες καπάκια. Σημαντικός αριθμός κι έτσι είπαμε για φέτος να ανοίξει η προσπάθεια αυτό και εκτός απ' τη συγκεκριμένη ομάδα μαθητών που δραστηριοποιήθηκε πέρυσι να ζητήσουμε να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή όλο το σχολείο. Θέλουμε να κινητοποιήσουμε όλους μας τους μαθητές (και όχι μόνο) για το θέμα αυτό. Ήρθαμε σε επαφή με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων που αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά. Μας έδωσε την αφίσα της αρχής κι απ' την ιστοσελίδα του πήραμε ιδέες για να συνεχίσουμε.

Καλούμε λοιπόν όλους τους μαθητές μας να μαζεύουν τα καπάκια από το νερό ή το χυμό που πίνουν στο σχολείο και να το ρίχνουν στο σχετικό κουτί που υπάρχει δίπλα στο γραφείο των καθηγητών. Επίσης, να μαζεύουν και να φέρνουν στο σχολείο πλαστικά καπάκια από: νερό, αναψυκτικά, λάδι, γάλα, χυμούς, απορρυπαντικά! Ανακυκλώνοντας τα πλαστικά καπάκια, προσφέρονται αναπηρικά αμαξίδια σε παιδιά με κινητικά προβλήματα.